Secretaressedag

Welkom bij Good Event secretaressedag.

Cadeau voor Secretaressedag vanaf €15
Geef op 21 april je secretaresse een welverdiende Pluim! Dé cadeaubon met de leukste keuze aan belevenissen en cadeaus. Toon je waardering met de Pluim. Vanaf €15.

Elke derde donderdag in april is het Secretaressedag. Op die dag worden secretaresses in het zonnetje gezet. Hoewel de dag nog steeds Secretaressedag heet, dekt de naam de lading niet meer helemaal. Secretaresses worden tegenwoordig namelijk ook vaak managementassistenten of personal assistants genoemd. In de Verenigde Staten, waar het fenomeen vandaan komt, is de naam inmiddels gewijzigd van Secretary’s Day in Administrative Professionals Day.

Secretaressedag sinds 1989

In Nederland kennen we Secretaressedag sinds 1989. De eerste editie van deze ‘feestdag’, toen nog Secretary’s Day geheten, viel in dat jaar op 20 april. Zoals gezegd is de dag komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Inmiddels wordt Secretaressedag in veel meer landen gevierd, zoals in België en in Scandinavische landen.

Van bloemetje naar belevenis

Secretaressedag is bedoeld om de aandacht te vestigen op de vaak onzichtbare secretaresses en al het werk dat ze verzetten. Op deze dag staan ze niet in de schaduw van hun baas, maar worden ze juist in het zonnetje gezet. Traditioneel ‘verrassen’ veel bazen hun secretaresse met een bloemetje, maar inmiddels hebben ook andere cadeaus, zoals beleveniscadeaus, hun intrede gedaan.

Een leuk cadeau nodig voor secretaressedag klik hier