Huwelijk

Welkom bij Good Event huwelijkscadeau.

Het huwelijk is omgeven met vele tradities. Zo dient de man zijn toekomstige schoonvader om de hand van diens dochter te vragen. Geeft de vader toestemming voor het huwelijk, dan gaat de man op zijn knieën voor zijn geliefde, hij geeft haar een ring en vraagt haar ten huwelijk. Zegt ze ja, dan zijn de twee vanaf dat moment verloofd.

Voorbereidingen

Zodra een stel verloofd is, kunnen de voorbereidingen voor de bruiloft beginnen. De datum, de jurk, de locatie, de getuigen, de gastenlijst, de uitnodiging, de muziek, de bloemen, het gesprek met de ambtenaar van de burgerlijke stand over de ceremonie, de lijst is eindeloos. Daarom nemen de voorbereidingen vaak maanden in beslag. Ook wordt er meestal een ceremoniemeester aangesteld. Hij of zij kent het bruidspaar goed en is als het ware de regisseur van de trouwdag. Ook is de ceremoniemeester nauw betrokken bij de voorbereidingen van de bruiloft.

Trouwartikelen - De leukste Weddingshop

De bruiloft

Op de dag ziet de bruidegom zijn bruid pas voor het eerst in haar trouwjurk. Samen gaan ze naar de trouwlocatie, waar het ja-woord wordt gegeven. Daarna is er een receptie, een diner of een feest, afhankelijk van de keuze van het bruidspaar. Vaak geven de gasten tijdens het feest nog een speech, zingen een liedje of doen een sketch. Na de bruiloft is het gebruikelijk dat het pasgetrouwde stel op huwelijksreis gaat.

75.000 huwelijken per jaar

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 75.000 huwelijken voltrokken. De laatste jaren neemt het huwelijk weer toe in populariteit. Het stelt echter nog niets voor in vergelijking met veertig jaar geleden. In 1970 werden er bijvoorbeeld 123.631 huwelijken gesloten (bron: CBS). Vooral mei, juni en september zijn populaire maanden om te trouwen. Qua dag doet vrijdag het goed, tenzij het vrijdag de dertiende is.

Sinds april 2001 mogen in Nederland ook twee mensen van hetzelfde geslacht met elkaar trouwen. In de volksmond wordt dat aangeduid met de term homohuwelijk.

Goud, Zilver of een katoenen huwelijksjubileum?

U ziet ze steeds vaker op Facebook en in andere Social Media voorbij komen; Trouwfoto’s uit oude tijden. Maar hoe zat het ook al weer? Viert u een gouden jubileum nu met 25, 50 of 60 jaar huwelijk?

Na 1 jaar vier je een huwelijk van Katoen. Toch vreemd dat na 2 jaar je huwelijk ineens van papier gemaakt is! Maar we gaan door naar de 5 jaar; dan is uw huwelijk zo stevig als hout. 8 Jaar huwelijk is brons, en 10 jaar is het Tinnen huwelijksjubileum. Het is duidelijk een lijstje van vroeger. Dan de jubilea die echt gevierd worden: 12,5 Jaar na uw trouwdatum viert u een koperen jubileum, 15 jaar is Kristal en 20 jaar is van Porselein. Een 25 jarig – of zilveren jubileum verdient een groot feest, en met 30 jaar is je huwelijk als een Parel. 40 jaar huwelijk, het is een eind, maar dan viert u wel een robijnen jubileum. Het wordt steeds meer een uitzondering, maar met 50 jaar huwelijk is het dan ook echt van Goud. En dan is er nog het 60 jarig Diamanten huwelijksjubileum. Prachtig als u 60 jaar lang, in voor- en tegenspoed samen mag zijn!

Voor een jubileum heeft u een leuk feestuitstapje of kado nodig.

Bruiloft feestwinkel

Bruiloft rozenblaadjes
Rozenblaadjes voor bruiloft.

Pas getrouwd versiering
Pas getrouwd & Just Married versiering.

Bruiloft bedankjes